إستمتعى بالطهى
مع المطبخ العالمى اكثر من
650,000 من الوصفات اللذيذة.

المطبخ المصرى


الاكلات المصرية الشهية  

 

 عجه البيض باللحم المفروم عجه البيض باللحم المفروم عجه البيض باللحم المفروم

عجه البيض باللحم المفروم عجه البيض باللحم المفروم

عجه البيض باللحم المفروم عجه البيض باللحم المفروم

عجه البيض باللحم المفروم عجه البيض باللحم المفروم
 
 
المقادير :

ربع كيلو لحمة مفرومة

حزمة صغيرة شبت

حزمة صغيرة بقدونس ( يمكن أستبدالها بالسبانخ )

ربع كيلو بصل ( مقطع مربعات صغيرة )

1 م ص بيكنج بودر

8 بيضات

1 م ص صاصة طماطم

3 - 4 حبات طماطم متوسطة الحجم

2 م ك دقيق

الطريقة :
نسخن الزيت ثم نضع فيه البصل المقطع مربعات صغيرة

ثم عند تغير لونه للون الاصفر نضع عليه الطماطم المقطعة

الى مكعبات و معلقة صلصة الطماطم ثم نتركهم لدقيقة ثم نضيف

اللحم المفروم مع وضع ملح وفلفل أسود وبهار مناسب

( حسب الذوق ) و بعد وصول اللحمة للأستواء نضيف الشبت

والبقدونس أو( السبانخ ) و نقلبهم لمدة دقيقة على النار ثم نطفئ

النار ( مع مراعاة أن تكون السبانخ عند أضافتها مسلوقة

أو يسهل أستخدام أكياس السبانخ المثلجة من قسم الخضروات

وتكون مفرومة ) ونتركهم حتى تهدأ الحرارة

نقوم بضرب البيض بالمضرب ونضيف عليه الدقيق والبيكنج بودر

بعد أن يبرد خليط اللحم والخضراوات أخلطوا مع البيض ونقلبهم

جيدا ثم نأتى بصينية فرن تيفال أو بيركس أن أردنا أن نقدم قالب

العجة بها ونسخن بها معلقة كبيرة من الزيت جيدا على النار

ونصب فوقها الخليط مرة واحدة ونتركها لنصف دقيقة على النار

ونكون قد أشعلنا الفرن من قبل على درجة حرارة متوسطة

وندخلها الفرن وبعد حوالى 15 - 25دقيقة نرى العجة وأذا

ما كان الوجه لم يتحمر نشعل الشواية لفترة صغيرة

 
 

شوربة اللحم بالكفتة
شوربة اللحم بالكفتة
 
المقادير :-
ربع كيلو لحم مفروم
بصلة مبشورة
2ملعقة كبيرة ارز
ملح - فلفل - عصير ليمون
3 بيضات
4كوب بهريز شوربة عظم
 
 
الطريقة :-
 
1- يضاف مبشور البصل والملح والفلفل وعصير الليمون الى اللحم المفروم وبياض 2 بيضة
2- ينقع الارز فى الماء حوالى نصف ساعة ثم يدق قليلا ويضاف للكفتة
3 -يرفع الاناء على النار بالبهريز
4-  تعمل الكفتة دوائر بالدقيق وتوضع بالاناء
5- يضاف صفار 2 بيضة مع عصير الليمون وتقلب جيدا
 
تقم ساخنة

اكلة الحمام المحشي
________________________________________
المقادير
4 حبات حمام
بصلة مفرومة
حبة طماطم مبشورة
كوب أرز مصري مغسول
ملح، فلفل، بهارات مشكلة
جوزة الطيب مبشورة
سمن للتحمير


الطريقة
يغسل الحمام جيداً ويصفى. .1
تخلط باقي المقادير مع إضافة كبد وقوانص الحمام المقطعة إليها. .2
يحشى بها الحمام وتقفل فتحاته بأعواد الأسنان. .3
يسلق الحمام في الماء والملح لمدة نصف ساعة. .4
يرفع من القدر ويترك حتى يصفى. .5
يحمر في السمن وبالهناء والشفاء. .6 [/

مكرونه بالبشامل
اولا المقادير
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج وبالهناء مقدما



الكشري المصري
المقادير:
1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:

1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك

طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب



صدور الدجاج المشويه
المقادير :
1/2 كيلو صدور دجاج
نص كوب عصير برتقال او عصير ليمون
2ملعقه زبده
بهارات مشششششششكله وملح
ملعقه زبادى (روب) // ملعقه مسترده (خردل) // ملعقه ثوم مفروم
الطريقه
تغسل صدور الدجاج جيدا
فى وعاء نضع الزبادى والمسترده والبهارات المشكله والملح وعصير البرتقال والزبده ونخلطهم جيدا
نضع صدور الدجاج فى الخليط ونتركهم ساعتين
فى صنيه نرص قطع الدجاج وندخلها للفرن تستوى وبالهنا والشفا




اجنحه الدجاج بالصلصه الحاره
المقادير:
اجنحه دجاج مغسوله
معلقه ثوم مفروم // معلقه ريحان مفروم // 2معلقه من صلصه الكاتشب الحاره
ملح وفلفل وبهارات
الطريقه :
تسلق الاجنحه نص سلقه مع الملح والفلفل ثم نصفيها من الشوربه
ثم نخلط الثوم والريحان والبهارات والصلصه الحاره
ونتبل فيها الاجنحه ونوضعها على شبكه الشوى ثم نضع الشبكه فى صنيه وندخلها للفرن تقدم مع الثوميه او صلصه الجبن وشرائح الخيار


اسكـــــــــــــــــــا لــــــــــــــوب لحــــــــــــــم بصوص الليمون والثوم




المقاديـــــــــــــــر :
شرائح لحم // 1/4 كوب عصير ليمون // ثوم مفروم // 3 ملاعق زيت او زبده// ملح وفلفل وبهارات // 1/4 كوب بقدونس مفروم // اوراق خس للتزين

الطـــــــــــــــــريقه :
نضع شرائح اللحم على كيس بلاستيك وندقها بمطرقه الاسكالوب
ثم نتبل الشرائح بالملح والفلفل والبهارات
فى طاسه نضع الزيت ثم شرائح اللحم ونقلبها حتى تتحمر على الوجهين ثم نرفعها من الطاسه ونرصها فى صنيه ثم فى نفس الطاسه حتى نضع الثوم المفروم ونحرك حتى يصفر لونه ثم نضيف اليه البقدونس المفروم ونصف كميه عصير الليمون حتى يغلى نصب صلصله الثوم فوق شرائح اللحم
نرفع الصنيه على نار متوسطه ثم نضيف عليها نص كوب من الماء المغلى ونغطى الصنيه ونتركها حتى يستوى اللحم وكل ما احتاج الى قليل من الماء نضيف اليه وقبل التقديم بخمس دقائق نضيف اليه باقى المقدار من عصير الليمون اول ما يغلى نطفى النار يضع فى طبق التقديم مع التزين باوراق الخس ويقدم مع ارز ابيض


البط الدمياطى


المقادير
عدد واحد بطة او حسب عدد الافراد
نص كيلو يصل مفروم
ربع كوب زبيب
ملح- 2 معلقة فلفل- 2 معلقة كمون-مستكة-5 فصوص حبهان
4 معالق زيت
الطريقة
اولا نغسل البطة كويس
بعد كده نجيب طاسة او حلة ونحط فيها 3 معالق زيت ونحط فص مستكة ونضيف البصل ونقلب لغاية ما البصل يدبل ونطفى النار ونضيف عليه ملح وفلفل وكمون و الزبيب ويكون مغسول ونضيفه عليه ونحشى البطة بالحشوة دى ونقفلها بالخيط والابرة كويس
وبعد كدة نجيب حلة مناسبة لحجم البطة ونحط فيها معلقة زيت ولما يسخن نحط مستكة وحبهان ولما المستكة تسيح نحط البطة ونخليها شوية بس اهم حاجة تكون الحلة متغطية لمدة 3 دقائق ونقلب البطة على الجهة التانية ونسبها برضه 3 دقائق وبعد كدة نضيف الميه وتكون مغليةونغطى عليها وشوية ونشيل الزفارة اللى بتتكون على الوش نسبها لغاية ما تقرب تستوى ونضيف ليها الملح ونظبط الطعم ومدة السوى بتفرق حسب جحم البطة لما تستوى تنشليها من المرقة بتعتها وترشى عليها شوية ليمون وتدخليها الفرن تحت الشواية لما تتحمر طلعيها شيلى الخيط اللى كنتى مخيطاها بيه وطلعى الحشوة وتكونى عاملة رز ابيض عادى تحطى الحشوة عليه
وبالهنا والشفا



الحواوشي
________________________________________
رغيف الحواوشي اللذيذ طبق مصري رائع
المقادير
2\1 كيلو لحم مفروم
4 بصلات متوسطة الحجم
2 أو 3 فلفل حار حسب الرغبة
2 فلفل رومي
حبة طماطم
ملح، فلفل، بهارات
4 رغيف عيش

الطريقة
يقطع البصل والفلفل والطماطم قطع صغيرة وتخلط جميع المقادير مع بعضها مع اللحم المفروم والملح والفلفل والبهارات.
توضع كمية مناسبة من الخليط فى كل رغيف ثم يدهن الرغيف بقليل من الزيت حتى لا يلتصق ويلف بورق الألمنيوم (قصدير) ويدخل الفرن درجة حرارة 250 ف (120 س) وبعد ربع ساعة يقلب على الوجه الآخر وننتظر حتى تمام النضج وبالهناء والشفاء





الفتة بالكوارع
المقادير:

كوارع حسب الطلب

(ملح - فلفل أسود)

بصلة مقشرة ومقطعة مكعبات

خمس فصوص توم

صلصة الفتة البيضاء (تم ذكر طريقة التحضير سابقا)

صلصة الفتة الحمرا(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)

أرز أبيض(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)

خبز محمص(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)

سمن

(خل + ثوم)

الطريقة:

إحنا طبعا بنجيب الكوارع مقطعه وإحنا بننظفها ونزيل الشعيرات الصغيره بطريقه سهله

بنمسك القطعه اللى فيها شعر ونمشيها على النار من بعيد وبيتحرق الشعر وبيخف بنسبه كبيره

تسلق الكوارع فى ماء به ملح وفلفل أسود وبصله مقطعه {وأى بهارات إنتى تفضليها}

حتى تصل إلى النضج التام

يرش قليلا من الصلصة البيضا (الخل والثوم ) على الكوارع وتوضع فى الفرن

طريقة التقديم:

بنفس صينية الخبز المحمص نضع قليلا من الشوربة والصلصة البيضاء

نضع قليلا من الكوارع المقطعة قطع صغيرة

نضع الأرز الأبيض فوقها

نضع بقية الصلصة البيضاء

ثم نضع الصلصة الحمراء

ثم نضع الكثير من الفلفل الأسود على الوجه

نضع معها طبقا من الصلصة الحمرا